fredag 23 januari 2009

Ankomst till Yangon


Modern men väldigt öde flygplats


Vid Botahtaung Pagoden


Relikskrin med det heliga hårstrået från Buddha. Obs alla
pengar som folk offrat


Den liggande Buddhan vid Chauk-Htat-Gyi


Extremt manlig Buddha


Vid Shwedagan Pagoden


De lägger nytt bladguld utanpå Shwedagon vart 3:e år.
Nu är det dags igen.


Bevakade stegar


Munkarna spåkar gärna med västerlänningar


Offer till Buddhas ära

Mera offer till Buddha


I väntan på mörkrets inbrott


Väl värt att vänta på


Mörkret har lagt sig


Folkliv


Mycket bra lokalt öl har de

Vi flyger med China Air till Yangon (fd Rangoon) via Kunming i Yunnan-provinsen. Kommer fram på em och plockas upp på flygplatsen av en guide och chaufför. Från flygplatsen till vårt hotell tar det ca. 30 minuter. Efter ombyte (vi far från ett nollgradigt Beijing till ca. 30 grader plus) blir det sightseeing i Yangon.

Vi blir rätt snabbt på det klara med att resan kommer innehålla en hel del Buddhor, pagoder och stupor. Hela landet verkar vara fyllt av dem.

Under denna första dag i landet ser vi Botahtaung Pagoda, som sägs innehålla ett hår från Buddha, den liggande Buddhan i Chauk-Htat-Gyi (65 meter lång) samt den enorma Shwedagon Pagoda. I efterhand konstaterar vi att just denna sistnämnda pagod är den allra mest imponerande vi ser under vår vistelse i landet. Trots att stället är enormt och det är många människor där så vilar något slags lugn över platsen och det känns fridsamt att vistas där. Vi inväntar mörkrets inträde och bara njuter av lugnet innan det är dags för återfärd till hotellet och en efterlängtad öl i värmen.

Inga kommentarer: